Εκδηλώσεις Search and Views Navigation
Ολοήμερη Εκδήλωση
17:00
6ο Trophy Meet-up
Το 6ο Trophy Meet-up για το 2024 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 17:00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Νέα Πανεπιστημιούπολη, στη ΖΕΠ Κοζάνης. Η εκδήλωση, που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, έχει στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο. Η δράση συνδιοργανώνεται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και υποστηρίζεται από το efood, το envOlve, το ΚΕΜΕΛ και τη Μπύρα Νήσος, ενώ υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές και startups του 6ου Trophy Meet-up θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και από εκπροσώπους επιχειρήσεων, που αφορούν τα τρόφιμα για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες καταναλωτών, τη σύνδεση ακαδημαϊκής κοινότητας και αγοράς και την πρόκληση της ενέργειας στον κλάδο της Αγροδιατροφής. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε σύντομο εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών, με βάση τις θεματικές που θα συζητηθούν, στο πρώτο μέρος. Θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα project τους, ενώ θα έχουν και ευκαιρίες δικτύωσης. Μετά από ψηφοφορία, θα προκύψει η καλύτερη ομάδα-ιδέα, η οποία θα λάβει συμβουλευτική υποστήριξη για να βελτιώσει και να αναπτύξει περισσότερο την επιχειρηματική της πρόταση. Οι νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από τα Trophy Τροφή Meet-ups σε όλη την Ελλάδα. Θα διαγωνισθούν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας στο πλαίσιο του Trophy Τροφή για το 2024. Τα Trophy Meet-ups, που διοργανώνονται φέτος για τρίτη χρονιά στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, στοχεύουν στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στην Ελλάδα. Αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια. Περισσότερες πληροφορίες για το 6ο Trophy Meet-up, το πρόγραμμα και την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας θα βρείτε εδώ .
Μάθετε περισσότερα »18:00
Προσκεκλημένη Διάλεξη του Αναστασίου Θωμαδάκη στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογίες Υδρογόνου»
Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στις 18:30, στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογίες Υδρογόνου» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί προσκεκλημένη διάλεξη του Αναστασίου Θωμαδάκη με θέμα: "Hydrogen Production: Modelling and Optimizing Hybrid Hydrogen Systems" Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom με τα ακόλουθα στοιχεία: Σύνδεσμος αίθουσας: https://zoom.us/my/uowm.mpx Personal Meeting ID: 980 505 9940 Περίληψη ομιλίας Στη διάλεξη θα διερευνηθούν οι βασικές αρχές της παραγωγής υδρογόνου, ο ρόλος που θα διαδραματίσει στην ενεργειακή μετάβαση καθώς και τη διαδικασία μοντελοποίησης υβριδικών συστημάτων υδρογόνου με τη χρήση προηγμένων εργαλείων και λογισμικών που επιτρέπουν την τεχνοοικονομική βελτιστοποίηση της συνολικής εγκατάστασης. Η ομιλία θα είναι στα ελληνικά. Σύντομο βιογραφικό ομιλητή: Anastasios Thomadakis holds a M.Eng diploma in Mechanical Engineering with specialization in Energy Engineering from the National Technical University of Athens as well as a minor degree in Finance from Deree, the American College of Greece. He is currently an energy market modeler I n the energy transition department of Mitsubishi Heavy Industries based in Düsseldorf, Germany. His main responsibilities include conducting techno-economic assessment & feasibility studies for PtX projects (hydrogen, ammonia, methanol) by performing simulation-based Co-optimization to define the most profitable configuration and operation of the whole plant. Before joining Mitsubishi Heavy Industries, in his previous roles he accumulated experience working in thermodynamic modelling, optimizing the performance and efficiency of Organic Rankine Cycle (ORC) systems, as well as in the power market sector, creating predictive models to forecast electricity demand in the Greek power market.
Μάθετε περισσότερα »