Η αφήγηση της φοιτήτριας Άννας Λεζγίδου για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Erasmus+

Ονομάζομαι Άννα Λεζγίδου και είμαι προπτυχιακή  φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Μέσω του προγράμματος  Erasmus+  είχα την ευκαιρία να σπουδάσω για 5 μήνες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017. Πιστεύω πως είναι μια μοναδική εμπειρία που κάθε φοιτητής πρέπει να ζήσει εφόσον μας δίνεται αυτή η δυνατότητα και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Να τονίσω πως τα μαθήματα που παρακολούθησα γινόταν στα ελληνικά και δεν δυσκολεύτηκα καθόλου. Επιπλέον, εξάσκησα και βελτίωσα τα αγγλικά μου καθώς συγκατοικούσα με παιδιά από άλλες χώρες (Ιταλία, Πολωνία, Τσεχία) και δημιούργησα φιλίες που ούτε καν το φανταζόμουν. Νοιώθω αρκετά τυχερή που έζησα σε ένα μέρος που μπορεί να έχει μεν αρκετές ομοιότητες με την Ελλάδα αλλά η νοοτροπία τους είναι εντελώς διαφορετική. Είναι υπέροχη χώρα και μπορείς να την γυρίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών σου.

Τελειώνοντας θέλω να πω πως ανεξάρτητα από τα κίνητρα που έχει κάποιος φοιτητής να συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα, η εμπειρία που θα αποκομίσει θα είναι αξέχαστη αλλά και μπορεί να συντελέσει στην εξέλιξη του ακόμα και σε επαγγελματικό επίπεδο.

© 2016 uowm.gr

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση