Γιώργος Κεβρεκίδης – Η εμπειρία μου στο πρόγραμμα Erasmus+

Ονομάζομαι Γεώργιος Κεβρεκίδης και είμαι τελειόφοιτος φοιτητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

IMG_20160505_175801Μέσω του προγράμματος ERASMUS+ μου δόθηκε η ευκαιρία να φοιτήσω στο Mimar Sinan Guzel Sanatlar University, στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου είχα τη δυνατότητα να συμμετάσχω, μαζί με άλλους φοιτητές Erasmus, μετά από πρόσκληση του Εργαστηρίου Tαπητουργίας (Mimar Sinan Fine Arts University), στην Ομαδική έκθεση “BURADAN NEREYE/ From here to where?”, στο Πανεπιστήμιο Bilgi, στην Κωνσταντινούπολη.

Συμμετείχα με δύο (2) εγκαταστάσεις (ISTANBUL NET = Ιστός Κωνσταντινούπολης & UMBILICAL VESSELS = Ομφαλικά αγγεία), εμπνεόμενος από τη διαδικασία ύφανσης.

«Πλέκω ένα είδους ιστού – ο  ιστός περιέχεται άλλωστε, σημειολογικά, στη λέξη Iστ-ανμπούλ – θέλοντας με τον τρόπο αυτό να “εξημερώσω” τον απεριόριστο χώρο, ώστε να μπορέσω να εγκλιματιστώ κατόπιν σ’ ένα συγκροτημένο “τεχνητό σύστημα οικονομίας”.»

Μέσω του προγράμματος Erasmus+ είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω και να σπουδάσω τις τέχνες της ανατολής ενισχύοντάς την εικαστική μου έρευνα με την εμπειρία μου από τον κόσμο της ταπητουργίας, αλλά και να διευρύνω τον κύκλο των συνεργασιών μου, όπως π.χ. μέσω της εθελοντικής διδασκαλίας εικαστικών στα ελληνικά σχολεία της Πόλης, ενισχύοντας το έργο της Ρωμαίικης κοινότητας.

Στους άμεσους στόχους μου είναι να κάνω την πρακτική μου στην Κων/πολη, αξιοποιώντας τη μοναδική ευκαιρία που μου παρέχει το πρόγραμμα.

IMG_5105_new1

© 2016 uowm.gr

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση