Επίσκεψη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Δελτία Τύπου

Τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, τον οποίο υποδέχτηκαν ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας, καθηγητής κ. Νικόλαος Σαριαννίδης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητής κ. Στέργιος Μαρόπουλος, η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας, καθηγήτρια κ. Ελένη Γρίβα και η Αντιπρύτανης Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων, καθηγήτρια κ. Μαλαματή Λούτα.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα και τις δράσεις του Πανεπιστημίου καθώς και για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του. Έμφαση δόθηκε στα έργα ψηφιακής μετάβασης, στον ψηφιακό κόμβο καινοτομίας [Synerginn EDIH] που έχει ως στόχο να καθοδηγήσει εταιρείες και οργανισμούς μέσω τεχνολογιών αιχμής σε θέματα όπως η ενέργεια, το περιβάλλον, η κυκλική οικονομία και πολλούς άλλους τομείς καθώς και στην εφαρμογή e-campus του πανεπιστημίου, που ενοποιεί όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου σε ένα και μοναδικό σημείο πρόσβασης .

Ο κ. Κυρανάκης πρότεινε στους παρευρισκόμενους τη συνεργασία του Υπουργείου με το ΠΔΜ για τη διοργάνωση Hackathons για τους φοιτητές του ΠΔΜ, τα οποία σε σύνδεση με την αγορά εργασία, θα λειτουργήσουν βοηθητικά στην επαγγελματική πορεία των αποφοίτων και θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για την παραμονή και εργασία τους εντός της χώρας. Παράλληλα εξέφρασε το ενδιαφέρον για τον από κοινού σχεδιασμό δράσεων με το ΠΔΜ, μεταξύ αυτών τη συνεργασία και παρουσίαση της ειδικής πλατφόρμας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης για τις διδακτορικές διατριβές στην θεματική της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος συνόδευσε τον Υφυπουργό, ο Αν. καθηγητής κ. Νικόλαος Πλόσκας, η Αν. κ Σταματία Μπίμπη και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του ΠΔΜ κ. Κων/νος Δάρδας.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English