Στο διάστημα από 3-12 Οκτωβρίου 2015, όσοι εκ των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ενδιαφέρονται να σιτίζονται δωρεάν σε Φλώρινα και δεν προτίθεται να πάρουν αναστολή σπουδών, μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας https://web.uowm.gr/applications/ μπορούν να επισκεφτούν την ειδική εφαρμογή και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση.
Για την είσοδό τους στην εφαρμογή, οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιούν τον κωδικό της κάρτας τους που είχαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).
Ακόμη, στην ίδια ιστοσελίδα οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν μία φωτογραφία τύπου ταυτότητας. H φωτογραφία θα πρέπει να είναι πρόσφατη, έγχρωμη, σε ουδέτερο φόντο και να απεικονίζει ευκρινώς μόνο το πρόσωπο του δικαιούχου φοιτητή. Η φωτογραφία θα πρέπει να τηρεί τους παρακάτω κανόνες:
- Οι διαστάσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 240 x 240 pixels
- Ο τύπος της φωτογραφίας πρέπει να είναι jpg
- Το μέγεθος της φωτογραφίας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2MB
Στη συνέχεια οι φοιτητές θα πρέπει να παραδώσουν αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην κα Χριστίνα Γρηγοριάδου (Γραφείο Σίτισης-Στέγασης, 3ο χλμ Φλώρινας-Νίκης, 53100 Φλώρινα, τηλ. 23850-55203) στη Φλώρινα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Γενικά
Κατατίθενται από όλους τους ενδιαφερόμενους για δωρεάν σίτιση:
- Αντίγραφο ηλεκτρονικής αίτησης υπογεγραμμένη από το/τη φοιτητή/τρια.
- Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
- Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του/της φοιτητή/τριας.
- Έγγραφο δημόσιας αρχής ή υπηρεσιών ή λογαριασμών οργανισμών κοινής ωφελείας, από το οποίο να προκύπτει ο τόπος μόνιμης κατοικίας του/της φοιτητή/τριας.
- Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 (Α 75) του ενδιαφερόμενου για την ακρίβεια του περιεχομένου των υποβληθέντων δικαιολογητικών.
- Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους 2015 (για τα εισοδήματα του 2014).
Οι φοιτητές που είναι 25 ετών ή και μικρότεροι και έχουν ατομικό εισόδημα, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσουν το ατομικό και το οικογενειακό εκκαθαριστικό σημείωμα, σύμφωνα με την αριθμ. Φ5/68535/Β3/2012 υπουργική απόφαση. Αν κάποιος απ’ αυτούς τους φοιτητές αρνηθεί να προσκομίσει το οικογενειακό εισόδημα τότε η αίτησή του θα απορριφθεί.
Οι φοιτητές που είναι άνω των 25 ετών, είναι άγαμοι και έχουν δικό τους εισόδημα τότε προσκομίζουν μόνο το δικό τους εκκαθαριστικό σημείωμα. Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής είναι άνω των 25 ετών και είναι έγγαμος τότε θα προσκομίσει το δικό του οικογενειακό εισόδημα.
Για ειδικές περιπτώσεις (δικαιολογητικά ανά περίπτωση)
Κατατίθεται το αντίστοιχο από τα ακόλουθα δικαιολογητικά, εφόσον συντρέχει λόγος:
- Βεβαίωση σπουδών αδερφού/ής, ενεργού φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του Ν. 4009/2011 (Α 195), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους.
- Βεβαίωση επιδότησης ανεργίας, από το υποκατάστημα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στα μητρώα του οποίου είναι εγγραμμένος ο ίδιος, ο γονέας του ή ο/η σύζυγός του.
- Ληξιαρχική πράξη γέννησης του φοιτητή, εάν εμπίπτει στις κατηγορίες των:
- Απορφανισθέντων φοιτητών από τον ένα ή και από τους δύο γονείς, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους.
- Φοιτητών που φέρουν την ιδιότητα του τέκνου άγαμης μητέρας με τουλάχιστον ένα μη αναγνωρισθέν τέκνο, το οποίο ή τα οποία δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους.
- Φοιτητών που φέρουν την ιδιότητα του τέκνου θύματος τρομοκρατίας, όπως ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 του Ν. 1897/1990 (Α 120) και δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους.
- Ληξιαρχική πράξη θανάτου αποβιώσαντος γονέα, εφόσον ο φοιτητής δεν έχει υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας του.
- Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας, το οποίο υφίσταται εν ισχύ κατά το έτος υποβολής της αίτησης,
- σε περίπτωση φοιτητών που οι γονείς τους ή τα τέκνα ή τα αδέρφια ή ο σύζυγος εμπίπτουν στην κατηγορία (στ) της παρ. 9 του άρθρου 1 της αριθμ. Φ5/68535/Β3/18-6-2012 ΚΥΑ.
- σε περίπτωση φοιτητών πασχόντων από σοβαρές ασθένειες που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν. 3794/2009 (Α’ 156).
Αν το πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής δεν διασαφηνίζει τα κινητικά προβλήματα, αλλά μόνο αναπηρία άνω του 67%, τότε συμπληρωματικά απαιτείται ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο, με υπογραφή και σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής Ε.Σ.Υ. ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα, που θα βεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη αναπηρία που πιστοποιείται από την Υγειονομική Επιτροπή προκαλεί ή συνδέεται με σοβαρά κινητικά προβλήματα.