Καλωσόρισμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Αγαπητοί νέοι φοιτητές και φοιτήτριες,
σας συγχαίρουμε για την επιτυχία της εισαγωγής σας στο Πανεπιστήμιο που είναι το αποτέλεσμα μίας προσωπικής επίπονης προσπάθειας και σας καλωσορίζουμε με χαρά στην οικογένεια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το νεαρό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αναπτύσσεται σταθερά και καλλιεργεί τις συνθήκες για την εθνική και διεθνή ακαδημαϊκή του καταξίωση, υλοποιώντας βήμα-βήμα τους ακαδημαϊκούς, ποιοτικούς και αναπτυξιακούς στόχους του. Η Παιδαγωγική Σχολή, η Σχολή Καλών Τεχνών και η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πρωτοπορούν στους τομείς δραστηριοποίησής τους και έχουν να επιδείξουν σημαντικά επιτεύγματα απήχησης και καταξίωσης του έργου τους μέσα από την επίμονη και επίπονη προσπάθεια των μελών τους. Παρά τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, υπάρχει σθεναρή βούληση να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι και να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό οι ευκαιρίες, έτσι ώστε το Πανεπιστήμιό μας να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις στην επίτευξη των στόχων του που είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας και της αξίας των Πτυχίων και των Διπλωμάτων που παρέχει, η προώθηση της επιστημονικής έρευνας, καθώς και η ευημερία και η πνευματική αναβάθμιση της περιοχής και της χώρας μας.

Η ποιότητα και η συστηματική οργάνωση των σπουδών, με βάση βέλτιστες διεθνείς πρακτικές σε επίπεδο Οδηγών Σπουδών, σε συνδυασμό με τις εκπαιδευτικές καινοτομίες που εφαρμόζονται, παρέχουν στους φοιτητές και φοιτήτριές μας την ευκαιρία να αποκτήσουν γενική παιδεία και ένα ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο γνώσεων και δεξιοτήτων που αποτελούν τα εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική και επιστημονική τους πορεία.

Η ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων και των κοινωνικών αλλαγών απαιτεί μία πιο ανταγωνιστική και δημιουργική παρουσία στον επιστημονικό και επαγγελματικό χώρο που είναι αποτέλεσμα μίας εμπεριστατωμένης και σοβαρής ανώτατης εκπαίδευσης και μίας συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης γνώσεων και δεξιοτήτων. Παρά την εισαγωγή των τεχνολογιών πληροφορικής στη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η καθημερινή παρουσία σας στο Πανεπιστήμιο, η παρακολούθηση των μαθημάτων και η αλληλεπίδραση με τους Καθηγητές και τους συμφοιτητές σας αποτελεί μία αναντικατάστατη αναγκαία συνθήκη για την επιστημονική σας κατάρτιση που δεν είναι απλά μία διαδικασία απόκτησης γνώσεων, αλλά απαιτεί κριτική και δημιουργική σκέψη που κατακτάται καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών και όχι διαβάζοντας μόνο για τις εξετάσεις. Η έγκαιρη προσαρμογή σας στην ακαδημαϊκή νοοτροπία, η συνετή διαχείριση του χρόνου και της ελευθερίας που σας παρέχεται και η συστηματική ενασχόληση με τα μαθήματα αποτελούν προϋποθέσεις για την επιτυχία στις σπουδές σας.

Η καθημερινή υποστήριξη των σπουδών σας από μέρους της Διοίκησης, των Καθηγητών και του Προσωπικού του Πανεπιστημίου μας, συνεισφέρουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Η προσπάθειά μας για τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών εκπαίδευσης, έρευνας και φοιτητικής μέριμνας παραμένει αδιάκοπη παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Ελπίζουμε ότι, με την εισαγωγή σας και την καθημερινή σας ενασχόληση κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, δε θα μετανιώσετε για την επιλογή σας να φοιτήσετε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Αντίθετα εργαζόμαστε αδιάκοπα έτσι ώστε η δική σας συνειδητή επιλογή να δικαιωθεί τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, των οικογενειών σας και τη δική σας. Ευχή και επιδίωξή μας είναι η φοίτησή σας στο Πανεπιστήμιό μας να αποτελέσει την πιο δημιουργική και ευχάριστη περίοδο της ζωής σας, οι κόποι σας να ανταμειφθούν και να εκπληρωθούν οι προσδοκίες σας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνετε οι καλύτεροι πρεσβευτές του Πανεπιστημίου μας.

Πιστοί αρωγοί στην κοινή μας προσπάθεια παραμένουν διαχρονικά οι τοπικές κοινωνίες του ιστορικού χώρου της Δυτικής Μακεδονίας, που είναι έτοιμες να σας υποδεχτούν, να προσφέρουν τη φιλοξενία τους και να επιδείξουν τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τις ομορφιές του τόπου τους.  Η παρουσία σας στο Πανεπιστήμιο αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία, παράλληλα με τις σπουδές σας, να καλλιεργήσετε δράσεις πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς που θα τονώσουν την παρουσία σας στην τοπική κοινωνία.
Σας εύχομαι ολόθερμα καλή δύναμη, καλή ακαδημαϊκή πορεία και καλή διαμονή στη Δυτική Μακεδονία.

Με τιμή

Καθηγητής Αντώνιος Τουρλιδάκης
Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας


Σχετικοί σύνδεσμοι

 Πότε και πού γίνονται οι εγγραφές
 Ακαδημαϊκή ταυτότητα
 Στέγαση στη Φλώρινα: Ποια τα απαραίτητα Δικαιολογητικά;
 Σίτιση σε Κοζάνη και Φλώρινα
 Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη
 Λειτουργία γραφείου υποδοχής πρωτοετών φοιτητών από τον Δήμο Κοζάνης

© 2016 uowm.gr

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση