Δελτίο Τύπου: Έκθεση Εργαστηρίου Αγωγής για το Βιβλίο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Παράλληλη Έκθεση χειροποίητου βιβλίου, αρχαίων μορφών μεταφοράς γραπτού λόγου και φωτογραφίας  του Εργαστηρίου Αγωγής για το Βιβλίο «Βιβλιολογείον Μίμης Σουλιώτης», σε συνεργασία με το φωτογράφο και μέλος της Διοίκησης του οικείου Πανεπιστημίου Ευριπίδη Τσατσιάδη, στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η Έκθεση απέσπασε τις καλύτερες κριτικές για την ποιότητα και την αισθητική των έργων και την αναγνώριση του ρόλου τους ως θεματοφύλακες της συναρπαστικής ιστορίας της γραφής και των τεχνών του βιβλίου.

Η Έκθεση «Βιβλίο: ποίησις χειρών» επιχείρησε να αναδείξει τα χειροποίητα έργα φοιτητών και των δυο Τμημάτων της Παιδαγωγικής Σχολής καθώς και της Σχολής Καλών Τεχνών ΠΔΜ, που εκπονήθηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων επιλογής «Ιστορία του βιβλίου» και «Τέχνες του βιβλίου», υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του Εργαστηρίου Αγωγής για το Βιβλίο – Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης», Έφης Παπαγεωργίου, Ε.ΔΙ.Π. Παιδαγωγικής Σχολής ΠΔΜ.

Ο Ευριπίδης Τσατσιάδης, ένας ανήσυχος κοζανίτης καλλιτέχνης, εμπνεύστηκε από τις δημιουργίες των φοιτητών  και  επιχείρησε, μέσα από το φωτογραφικό του φακό, μια αφαιρετική προσέγγισή τους, εστιάζοντας στην λεπτομέρεια. Πρόθεσή του,  να αναδείξει τον κόπο και  το μεράκι των δημιουργών αλλά και να αιχμαλωτίσει το μάτι του επισκέπτη στην ομορφιά της χειρόγραφης αποτύπωσης του γραπτού λόγου και των υλικών που τη φιλοξένησαν μέσα στο διάβα των αιώνων.

2015-05-21 Ekthesi Vivlio 1 2015-05-21 Ekthesi Vivlio 2 2015-05-21 Ekthesi Vivlio 3 2015-05-21 Ekthesi Vivlio 4 2015-05-21 Ekthesi Vivlio 5

© 2016 uowm.gr

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση