Μπάτσου Ελευθερία – Η εμπειρία μου στην Ολλανδία

Η εμπειρία μου στην Ολλανδία

Η πρακτική μου άσκηση ως front-end developer στην εταιρία “oView” διήρκεσε από τον Νοέμβριο ως και τον Ιανουάριο του 2017 και πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Η πρακτική

Οι μέρες μου στην πρακτική πέρασαν πολύ όμορφα. Θεωρώ ότι ήμουν πολύ τυχερή, αφού η εταιρία στην οποία δούλευα είναι μια start-up με πολλούς νέους ανθρώπους από διάφορες εθνικότητες και με διαφορετικές ιστορίες. Στόχος μου ήταν να πάω σε μια αναπτυσσόμενη εταιρία ώστε να έχω και περισσότερες ευκαιρίες να μάθω τεχνολογίες πάνω στο αντικείμενο που με ενδιαφέρει. Υπήρχε συχνή καθοδήγηση από τους ανώτερους μου, ωστόσο και μεγάλη ελευθερία στο να επιλέξουμε εμείς (τα άτομα της πρακτικής) με τι θέλουμε να ασχοληθούμε.

Η Isabella από την Ιταλία (content developer/lowyer) και εγώ στην πρακτική.

 

Οι εντυπώσεις

Πολλές φορές μας δίνονταν η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε events σχετικά με τον τομέα μας, να δουλέψουμε από τις όμορφες βιβλιοθήκες του πανεπιστημίου VU ή ακόμα και από τον προσωπικό μας χώρο. Το κλίμα ήταν απόλυτα δημοκρατικό και οι φωνές όλων των ατόμων ήταν ισάξιες. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα την εταιρία σε όλους όσους ενδιαφέρονται για πρακτική. (Η εταιρία ψάχνει συνεχώς νέα άτομα και δεν χρειάζεται να είναι αποκλειστικά στον τομέα της πληροφορικής).

 

Brianstorming event για start-ups στο North Amsterdam

Το Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη για όλους, ανεξαρτήτου εθνικότητας, χρώματος, θρησκείας, φύλου, ηλικίας, ενδιαφερόντων. Είναι ίσως η πιο πολυπολιτισμική πόλη που υπάρχει. Στους δρόμους ακούς πολύ περισσότερο Αγγλικά παρά Ολλανδικά. (Στην εταιρία μου υπήρχε μόνος ένας Ολλανδός, ενώ υπήρχαν Ιταλοί, Τούρκοι, Γάλλοι, Κροάτες, Σκοτσέζοι, Άγγλοι, Έλληνες κλπ.) Το Άμστερνταμ είναι γεμάτο μουσεία και χώρους πολιτισμικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Έχει πάρα πολλά και μεγάλα, γεμάτα πράσινο, πάρκα. Οι δρόμοι χωρίζονται σε αυτούς για τους πεζούς, τα ποδήλατα/μηχανάκια, τα αμάξια, και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Ολλανδία είναι γνωστή για τους επίπεδους δρόμους γεμάτους ποδήλατα, και αυτό μπορώ να σας το επιβεβαιώσω και εγώ, αφού μέσα σε μια βδομάδα είχα το δικό μου ποδήλατο. Για τους λάτρες των ταξιδιών, μπορείτε πολύ εύκολα και σε λίγο χρόνο με το τρένο (ή το αεροπλάνο) να βρεθείτε τόσο στην Χάγη, το Ρότερνταμ, την Ουτρέχτη όσο και σε άλλους όμορφους Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

© 2016 uowm.gr

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση