Ανοίγει τις πύλες του το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας

Το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο – Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια επιμορφωτική επίσκεψη στους χώρους του Εργαστηρίου (Βιβλιοδετείο – Τυπογραφείο).

Το Βιβλιολογείον δεν είναι χώρος μουσειακός αλλά ενεργός και παραγωγικός, αφού οι φοιτητές δημιουργούν, στοιχειοθετώντας και βιβλιοδετώντας, στα πλαίσια σχετικών μαθημάτων. Οι επισκέψεις πρέπει να γίνονται σε μικρές ομάδες 15-20 μαθητών (E’ και ΣΤ΄ Δημοτικού, και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου) κάθε φορά, και κατόπιν επικοινωνίας με την υπεύθυνη/διδάσκουσα του Εργαστηρίου κ. Έφη Παπαγεωργίου (τηλ. 2385055014 και epapageorgiou@uowm.gr)

Στόχος μας είναι οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με την Ιστορία και τις Τέχνες του βιβλίου, ώστε να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με αυτό και να εκτιμήσουν το βιβλίο στις πραγματικές του διαστάσεις, δηλαδή ως ύψιστο προϊόν του ανθρώπινου πολιτισμού. Η γνώση αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μύηση των μαθητών στον χώρο των Γραμμάτων.

Η πρόσκληση απευθύνεται και σε κάθε κοινωνική ομάδα που επιθυμεί να διευρύνει τους πνευματικούς της ορίζοντες και να εμπλουτίσει τις γνώσεις της γύρω από τον πολιτισμό του έντυπου γραπτού λόγου.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου
Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος
επίκουρος καθηγητής ΠΤΝ/ΠΔΜ

Η υπεύθυνη/διδάσκουσα του Εργαστηρίου
Έφη Παπαγεωργίου-Ισπυρίδη
Ε.ΔΙ.Π. Βιβλιολογίας Π.Σ./ΠΔΜ

© 2016 uowm.gr

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση