Αναγόρευση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζαπουνίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών Επιστημών

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης θεωρείται διεθνώς ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους ερευνητές στο πεδίο της πολυκριτήριας ανάλυσης αποφάσεων, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη νέων μεθοδολογιών υποστήριξης και λήψης αποφάσεων, το σχεδιασμό πληροφοριακών συστημάτων υποστήριξης διοικητικών αποφάσεων, και των πρακτικών τους εφαρμογών, κυρίως στο πεδίο της χρηματοοικονομικής.

Συνολικά έχει περισσότερες από 500 δημοσιευμένες εργασίες ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή περισσότερων από 95 βιβλίων και συλλογικών τόμων και έχει επιμεληθεί άνω των 40 ειδικών τευχών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, είναι υπεύθυνος έκδοσης (editor in chief) 5 επιστημονικών περιοδικών και συμμετέχει στην επιστημονική επιτροπή (editorial board) σε πλήθος άλλων (περισσότερα των 10). Από το 2012 είναι Distinguished Research  Professor στο Audencia Business School στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη βάση Scopus, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης έχει περισσότερες από 4.500 ετεροαναφορές, ενώ πρόσφατα ξεπέρασε τις 15.000 παραθέσεις στο Google Scholar ( h-index 68), γεγονός που καταδεικνύει την ευρεία απήχηση του επιστημονικού του έργου.

Μέλος δύο Ακαδημιών, Royal Academy of Economics and Finance of Spain (όπου εννέα μέλη της είναι νομπελίστες οικονομικών), Royal European Academy of Doctors, Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών), κάτοχος του βραβείου Edgeworth-Pareto από τη Διεθνή Εταιρεία Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων. Είναι επίσης κάτοχος σπουδαίων διακρίσεων από την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών (χρυσό μετάλλιο), Audencia Business Schoοl, Ecole Superieure de Paris, MAIX, Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

© 2016 uowm.gr

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση