Ολοκλήρωσε τις εργασίες της η ημερίδα «Ψηφιακοί Μετασχηματισμοί και Τεχνητή Νοημοσύνη – Προκλήσεις στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον»

Δελτία Τύπου

Ολοκλήρωσε με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο και σημαντική συμμετοχή τις εργασίες της η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο : «Ψηφιακοί μετασχηματισμοί και Τεχνητή Νοημοσύνη – Προκλήσεις στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον». Την  ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 στο αμφιθέατρο του κτηρίου Διοίκησης, στην Νέα Πανεπιστημιούπολη, στη ΖΕΠ Κοζάνης άνοιξαν η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας, καθηγήτρια κ.Ελένη Γρίβα και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, ενώ την ημερίδα χαιρέτησε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κ. Όλγα Πουταχίδου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσκέκκλημένη ομιλία του καθηγητή Πληροφορικής του Α.Π.Θ., Προέδρου Ακαδημίας Διδ. Σπουδών στην Τεχνητή Νοημοσύνη Μέλους Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη και συντοπίτη μας κ. Ιωάννη Πήτα ενώ έπειτα ακολούθησαν οι εισηγήσεις τόσο των ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας όσο και αυτές των στελεχών εκπαίδευσης.

Τέλος, ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και την εφαρμογή αυτής στην εκπαίδευση. Η ημερίδα αναμεταδίδονταν ζωντανά μέσα από την πλατφόρμα του YouTube, η οποία είναι διαθέσιμη για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει στον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.youtube.com/watch?v=5TwWC8lVu2g

 

 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • English