Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το GLOBAL GAME JAM 2024 που διοργανώθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά από το Εργαστήριο «Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων», του Τμήματος Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Στην Ελλάδα, ανάμεσα σε 131 χώρες παγκοσμίως, διοργανώθηκαν τέσσερεις φυσικοί χώροι συνάντησης, (Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα και Καστοριά). Να σημειωθεί δε ότι για πρώτη φορά συμμετείχε και η Ανταρκτική ανεβάζοντας τις συμμετέχουσες ηπείρους σε επτά.
Το εργαστήριο «Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων» ήταν ένας από τους τέσσερεις αυτούς φυσικούς χώρους διεξαγωγής της συνάντησης στην Ελλάδα και ένας από τους 796 σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το κοινό θέμα που προτάθηκε από την οργανωτική επιτροπή ήταν «Make Me Laugh» και στις 48 ώρες που διήρκησε η εκδήλωση, με βάση αυτό οι 17 συμμετέχοντες από τους 34647 παγκοσμίως δημιούργησαν 8 συνολικά παιχνίδια, 5 Video Games και τρία επιτραπέζια, από τα 40 που δημιουργήθηκαν συνολικά στην Ελλάδα και περισσότερα από 9965 παγκοσμίως.
Όσοι ενδιαφέρονται να περιεργαστούν τα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν, μπορούν να επισκεφτούν τα παιχνίδια και να πληροφορηθούν για την εκδήλωσή εδώ.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του Ιδρύματος, που εξασφάλισε τις προϋποθέσεις διεξαγωγής της εκδήλωσης κατά το διάστημα 25-27 Ιανουαρίου, περίοδο που το Ίδρυμα βρισκόταν σε εξεταστική. Τον ΕΛΚΕ, που στηρίζει κάθε χρόνο την τεχνική υποστήριξή για την προμήθεια μικροεξοπλισμού και των λοιπών δαπανών της εκδήλωσης. Επίσης να ευχαριστήσουμε τα μέσα επικοινωνίας που προέβαλαν την εκδήλωση.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χάρη της άοκνης προσπάθειας του κ. Νικολάου Άγγελου, έμπειρου συνεργάτη μας σε θέματα παιχνιδιών, με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία σε πολυεθνική εταιρεία του είδους. Ο κ. Νικολάου στερήθηκε πολύ από τον προσωπικό του χρόνο δουλεύοντας εξ’ αποστάσεως για τη διοργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης, από την Ιρλανδία που ζει και εργάζεται.
Ευχαριστούμε επίσης τους συμμετέχοντες, πολλοί από οποίους στερήθηκαν πολύτιμο χρόνο από το διάβασμά τους, καθώς ήταν περίοδος των εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο.
Ευελπιστούμε του χρόνου, τον Ιανουάριο του 2025, να πλαισιώσουν την εκδήλωση και νέοι φίλοι, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό των συμμετοχών, για να απολαύσουν την εμπειρία της συνεργασίας-δημιουργίας που αναπτύσσεται στην εκδήλωση αυτή.
Ιωάννης Σινάτκας