Πότε και πού γίνονται οι εγγραφές

Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής – Δικαιολογητικά εγγραφής

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους.

Επισημαίνεται ότι για την πραγματοποίηση της εγγραφής των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν απαιτείται η κατάθεση δικαιολογητικών.

Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής της ειδικής κατηγορίας των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης θα πραγματοποιηθεί από το μεσημέρι της 14ης Σεπτεμβρίου 2016 έως την 21η Σεπτεμβρίου 2016.

Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr  εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Σ’ αυτό το διάστημα οι επιτυχόντες οφείλουν να στείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του Τμήματος σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου. Εάν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο, τότε θα πρέπει να καταθέσουν τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία δύναται να ζητήσεις συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Σχετικά αρχεία:

 Εγγραφές επιτυχόντων αθλητών

 Πληροφορίες εγγραφής των επιτυχόντων αθλητών του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017

 Ενημέρωση σχετικά με αιτήσεις για απόδοση των κωδικών σε πρωτοετείς φοιτητές

 Εγκύκλιος εγγραφών εισαγομένων ειδικής κατηγορίας αλλοδαπών-αλλογενών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Προθεσμία εγγραφής στις Σχολές επιτυχίας των εισαγομένων στις Σχολές, Τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ειδικής κατηγορίας των Αλλοδαπών-Αλλογενών γα το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

 Εγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς τη χρήση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

 Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής της ειδικής κατηγορίας των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης

 Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων – Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

 Προθεσμία ηλεκτρονικής εγγραφής

 ΦΕΚ 2774 Β Ηλεκτρονικές εγγραφές 2016

 Οδηγίες για την εγγραφή των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, με το νέο σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής

Εγκύκλιοι Υπουργείου

 Αποστολή επιτυχόντων της κατηγορίας τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

 Αποστολή καταστάσεων επιτυχόντων για τις εγγραφές

Κύρωση πινάκων εισαγόμενων (90% – νέο σύστημα)

Κύρωση πινάκων εισαγόμενων (90% – παλαιό σύστημα)

Κύρωση πινάκων εισαγόμενων (10% – παλαιό σύστημα)

Κύρωση πινάκων εισαγόμενων (αλλοδαποί – αλλογενείς)

Κύρωση πινάκων εισαγόμενων (μουσουλμανική μειονότητα Θράκης)

 Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Πληροφορίες για τις Γραμματείες Τμημάτων

Κοζάνη: Οι πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής, για αναζήτηση πληροφοριών, απευθύνονται στο κτίριο της γραμματείας (οδός Μπακόλα & Σιαλβέρα), και οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Πολυτεχνικής Σχολής στο κτίριο της γραμματείας (οδός Καραμανλή & Λυγερής).

Φλώρινα: Οι πρωτοετείς φοιτητές των Τμημάτων της Παιδαγωγικής Σχολής, για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις αντίστοιχες Γραμματείες κτίριο της Παιδαγωγικής Σχολής (οδός 3ο χλμ Φλώρινας-Νίκης).

Τηλέφωνα επικοινωνίας Γραμματειών:

  • Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών: 24610-56604/56605
  • Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών: 24610-56504/56500
  • Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος: 24610-56750/56606
  • Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης: 23850-55000/55001
  • Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών: 23850-55102/55100

Πότε ξεκινούν τα μαθήματα;

Σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου 2016.

© 2016 uowm.gr